Szukaj na tym blogu

O mnie

Moje zdjęcie

Uzależniona od herbaty miłośniczka psów i kolekcjonerka książek kucharskich, pasjami czytająca kryminały i literaturę skandynawską, a mimo to nie wiedząca gdzie stawiać przecinki.

6 stycznia 2018

Surówka z pora II

Składniki:
  • 1 por - biała część
  • 1 twarde jabłko
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 1 marchew
  • 1 małe opakowanie gęstego jogurtu naturalnego
  • sól 
  • cukier

Wykonanie:
Dokładnie umytego pora pozbawić liści na wysokości jasnozielonej części. 
Zbędne liście wyrzucić, natomiast korzeń pokroić na pół, a następnie w cienkie plasterki.
Jabłko obrać, oczyścić z ogonków i gniazd nasiennych, po czym zetrzeć na tarce o najgrubszych oczkach. Na tej samej tarce zetrzeć ogórka kiszonego oraz obraną marchew.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
Surówkę doprawić do smaku solą i cukrem, dodać jogurt naturalny.
Dokładnie wymieszać i odstawić na trochę, by smaki się "przegryzły".



2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Osoby Anonimowe proszę o podpisanie się imieniem lub nickiem.
Pozdrawiam Qualietta