Szukaj na tym blogu

O mnie

Moje zdjęcie

Uzależniona od herbaty miłośniczka psów i kolekcjonerka książek kucharskich, pasjami czytająca kryminały i literaturę skandynawską, a mimo to nie wiedząca gdzie stawiać przecinki.

5 sierpnia 2017

Surówka z pora

Surówka z charakterem. Zdecydowanie dla tych, którzy lubią konkretne smaki.

Składniki:
  • 1 por - część biała i jasnozielona
  • 1 twarde jabłko
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 1 małe opakowanie gęstego jogurtu naturalnego
  • sól 
  • cukier
Wykonanie:
Dokładnie umytego pora pozbawić liści na wysokości jasnozielonej części. 
Zbędne liście wyrzucić, natomiast korzeń pokroić na pół, a następnie w cienkie plasterki.
Jabłko obrać, oczyścić z ogonków i gniazd nasiennych, po czym zetrzeć na tarce o najgrubszych oczkach. Na tej samej tarce zetrzeć ogórka kiszonego.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
Surówkę doprawić do smaku solą i cukrem, dodać jogurt naturalny.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić "do przegryzienia"


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Osoby Anonimowe proszę o podpisanie się imieniem lub nickiem.
Pozdrawiam Qualietta