Szukaj na tym blogu

O mnie

Moje zdjęcie

Uzależniona od herbaty miłośniczka psów i kolekcjonerka książek kucharskich, pasjami czytająca kryminały i literaturę skandynawską, a mimo to nie wiedząca gdzie stawiać przecinki.

11 sierpnia 2014

Meksykańska salsa z awokado

Ta niezwykle prosta i smaczna salsa świetnie komponuje się smakowo z meksykańskimi plackami z cukinii z kukurydzą. Można ją oczywiście podawać do innych posiłków.
Idealnie sprawdzi się jako letnie śniadanie do pracy.   

Składniki: 
  • 3 duże pomidory,
  • 2 awokado,
  • 1 czerwona cebula,
  • 2 łyżki soku z limonki,
  • 2 łyżki posiekanych liści kolendry (zastąpiłam natką pietruszki) 

Wykonanie:
Pomidory umyć, awokado pozbawić pestki, cebulę obrać. Wszystkie składniki pokroić w grubą kostkę i wrzucić do miski.
Dodać sok z limonki oraz posiekaną zieleninę. Całość dokładnie wymieszać i gotowe.




Źródło przepisu: "Podróże kulinarne - kuchnia meksykańska. Tradycje, smaki, potrawy"

Warzywa psiankowate 2014Warzywa psiankowate 2014

5 komentarzy:

  1. jakoś nie przepadam za awokado, ale chyba zrobię do niego kolejne podejście...

    OdpowiedzUsuń
  2. Samo rzeczywiście smakiem nie porywa, ale w sałatce smakuje zupełnie inaczej.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja uwielbiam tę salsę. Dodaję do niej jeszcze trochę chilli. Witam serdecznie w akcji psiankowatej :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Osoby Anonimowe proszę o podpisanie się imieniem lub nickiem.
Pozdrawiam Qualietta