Szukaj na tym blogu

O mnie

Moje zdjęcie

Uzależniona od herbaty miłośniczka psów i kolekcjonerka książek kucharskich, pasjami czytająca kryminały i literaturę skandynawską, a mimo to nie wiedząca gdzie stawiać przecinki.

23 czerwca 2012

Dip jogurtowy wg mojego pomysłu

   Powstał jako dodatek do placków ziemniaczanych z pieczarkami. Jest lekki i pachnący koperkiem. 

Składniki:
  • 200 g greckiego jogurtu,
  • 1 ząbek czosnku,
  • koperek wg uznania,
  • sok z cytryny,
  • cukier
   Wykonanie:
   Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę do jogurtu, doprawić do smaku cukrem i solą. Dobrze wymieszać aby cukier się rozpuścił.
   Na koniec dodać dużą ilość posiekanego koperku. Zamieszać.


Dip jogurtowy

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Nam też bardzo smakował. W kombinacji z plackami - rewelacja.

      Usuń
  2. muszę spróbować bo brzmi ciekawie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zastanawiam się do czego jeszcze mogę go wykorzystać :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Osoby Anonimowe proszę o podpisanie się imieniem lub nickiem.
Pozdrawiam Qualietta