Szukaj na tym blogu

O mnie

Moje zdjęcie

Uzależniona od herbaty miłośniczka psów i kolekcjonerka książek kucharskich, pasjami czytająca kryminały i literaturę skandynawską, a mimo to nie wiedząca gdzie stawiać przecinki.

21 maja 2012

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:
  • 1/2 dużej kapusty pekińskiej,
  • 1 marchew,
  • 1 twarde jabłko,
  • 1 mały jogurt naturalny,
  • sól,
  • cukier, 
  • sok z cytryny
Wykonanie:
   Kapustę pekińską umyć, drobno poszatkować. Jabłko i marchew obrać, oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
   Jogurt doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny, dobrze rozmieszać. Polać jogurtem warzywa i wszystko dokładnie wymieszać.

Surówka z kapusty pekińskiej

6 komentarzy:

  1. No proszę, u mnie też dziś na blogu surówka i też na jogurcie :) Przepisów na zdrowe surówki nigdy nie za dużo.

    OdpowiedzUsuń
  2. lubie takie surówki, a Twoja mi sie podoba

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Iza. Jedna z moich ulubionych.

      Usuń
  3. Bardzo lubie takie surówki. Zwłaszcza w upalne dni.

    OdpowiedzUsuń
  4. O tak, w taką pogodę surówki są idealne.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Osoby Anonimowe proszę o podpisanie się imieniem lub nickiem.
Pozdrawiam Qualietta